Χώρες που δεν πρέπει να επισκευθείς ποτε

Χώρες που δεν πρέπει να επισκευθείς ποτε στη ζωή σου!

Τα μακρινά ταξίδια στο εξωτερικό έχουν αρκετό ενδιαφέρον και αρέσουν σε όλους τους ανθρώπους. Υπάρχουν, όμως, κάποιες χώρες του κόσμου που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε για τον εξής απλό λόγο… είναι επικίνδυνες.

Αν και έχουν φυσικές ομορφιές που δύσκολα θα βρεις αλλού, πλήττονται από σοβαρά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα τα οποία μπορούν να κάνουν το ταξίδι σας αρκετά δύσκολο έως και επικίνδυνο.

Δείτε ποιες χώρες ΔΕΝ πρέπει να επισκεφτείς ποτέ στη ζωή σου!

Ονδούρα

Χώρες που δεν πρέπει να επισκευθείς ποτε Ονδούρα

«Στριμωγμένη» στην Κεντρική Αμερική, ανάμεσα στην Γουατεμάλα, την Νικαράγουα και το Ελ Σαλβαδό, η Ονδούρα έχει να αντιμετωπίσει τους εισαγόμενους εμπόρους ναρκωτικών από το Μεξικό, τη βία ανάμεσα σε συμμορίες, δολοφονίες ανάμεσα σε καρτέλ ναρκωτικών και ανθρωποκτονίες. Δολοφονίες και πτώματα στη μέση του δρόμου, αποκεφαλισμοί και άφθονο πιστολίδι. Στατιστικά, καταγράφονται 19 δολοφονίες την ημέρα ενώ η αστυνομία αλλά και οι κυβερνήσεις αδυνατούν να ελέγξουν την άκρατη βια τη στιγμή μάλιστα που τα μέλη συμμοριών προειδοποιούν με κομμένα κεφάλια αφημένα στα σκαλοπάτια των σπιτιών τους.

Αφγανιστάν

Χώρες που δεν πρέπει να επισκευθείς ποτε Αφγανιστάν

Είναι ένα φανταστικό μέρος για πολλούς λόγους. Τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία δεν μπορούν να προσφέρουν τουριστικά πακέτα στη χώρα, καθώς διατρέχει κίνδυνο η ζωή των τουριστών. Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν έχουν συσφίξει τους δεσμούς τους με τα εγκληματικά δίκτυα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης εξόρυξης πολύτιμων λίθων και των απαγωγών. Κερδίζουν επίσης ένα ποσό μεταξύ των 240 και των 360 χιλιάδων δολαρίων το χρόνο ως λύτρα από τους οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν τους πολύτιμους λίθους από τα ορυχεία.

Ιράκ

Χώρες που δεν πρέπει να επισκευθείς ποτε Ιράκ

Μπορεί το τοπίο να είναι απολαυστικό, αλλά είναι ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους. Το μεταπολεμικό Ιράκ αντιμετωπίζει μία έξαρση εγκληματικότητας με δολοφονίες, απαγωγές, ένοπλες ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών πέραν της βίας από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Συρία

Χώρες που δεν πρέπει να επισκευθείς ποτε Συρία

Το τοπίο της Συρίας είναι φανταστικό. Ωστόσο δεν πρέπει να την επισκεφτείς λόγω της τρομοκρατίας και του εμφυλίου πολέμου. Η εξέγερση που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 στη Συρία έχει αρχίσει να προσλαμβάνει την εικόνα ενός μακροχρόνιου εμφυλίου πολέμου παρόμοιου με εκείνον του Λιβάνου.

Σομαλία

Χώρες που δεν πρέπει να επισκευθείς ποτε Σομαλία

Η Σομαλία είναι ένα άλλο επικίνδυνο μέρος για να πάτε. Η τελευταία ταινία του Τομ Χανκς, δείχνει ακριβώς τι γίνεται στη χώρα. Δεν υπάρχουν πρεσβείες των ΗΠΑ ή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Σομαλία.

Γουατεμάλα

Χώρες που δεν πρέπει να επισκευθείς ποτε Γουατεμάλα

Η Γουατεμάλα υποδέχεται τουρίστες. Ωστόσο, οι γυναίκες που παίρνουν το ρίσκο να πάνε στη Γουατεμάλα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Το πρόβλημα είναι ότι οι βιασμοί και σεξουαλικές επιθέσεις συμβαίνουν πολύ συχνά, ενώ ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα με το εμπόριο ναρκωτικών.

Ανταρκτική

Χώρες που δεν πρέπει να επισκευθείς ποτε Ανταρκτική

Είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε περιοχές τόσο ασυνήθιστες και μοναδικές όπως η Ανταρκτική. Το τοπίο που θα δείτε εκεί θα κατακτήσει την καρδιά και το μυαλό σας μια για πάντα. Μπορεί να μην γίνεται πόλεμος, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ακραίες καιρικές συνθήκες θα σας δυσκολέψουν αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε εκεί.
There are no comments

Add yours

error: Content is protected !!