Μέτσοβο Χιονοδρομικό Κέντρο Metsovo Xionodromiko

Χιονοδρομικό Κέντρο Μέτσοβο

Το Μέτσοβο διαθέτει τρία χιονοδρομικά κέντρα, οι Πολιτσές, το Καρακόλι και το χιονοδρομικό του Ζυγού ή Ανήλιου που είναι και το νεότερο από όλα. Το χιονοδρομικό κέντρο Πολιτσές ή αλλιώς Προφήτης Ηλίας είναι σε υψόμετρο 1360-1620 μέτρων, απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από το πανέμορφο Μέτσοβο και βρίσκεται πάνω στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Τρικάλων, κοντά στην Κατάρα. Ενδείκνυται για αρχάριους λάτρεις των χειμερινών σπορ, μιας και οι πίστες του έχουν σχετικά ήπια κλίση και είναι μικρού μήκους.

Μέτσοβο Χιονοδρομικό Κέντρο Metsovo XionodromikoΤο χιονοδρομικό κέντρο Πολιστές διαθέτει τρεις πίστες με μήκος 700, 1000 και 1200 μέτρα, ενώ υπάρχουν δύο συρόμενοι αναβατήρες με μήκος 700 (τύπου άγκυρα) και 550 μέτρα αντίστοιχα, καθώς και ένα baby lift μήκους 150 μέτρων.

Μέτσοβο Χιονοδρομικό Κέντρο Metsovo XionodromikoΣτις Πολιτσές, λειτουργεί μία πίστα tubing για καταβάσεις με σαμπρέλα και έχει μήκος περίπου 70 μέτρων, ενώ αποτελείται από δύο στροφές σε μια πλαγία με καλή κλίση, ενώ από τον Νοέμβριο η μοναδική τεχνητή πίστα σκι στην Ελλάδα, με πλαστικό τάπητα και μήκους 270 μέτρων. Στις Πολιτσές θα βρείτε οργανωμένες σχολές σκι, καθώς και μαγαζιά ενοικίασης εξοπλισμού και ένα πολύ καλά οργανωμένο σαλέ.

Μέτσοβο Χιονοδρομικό Κέντρο Metsovo XionodromikoΤο Καρακόλι βρίσκεται σε υψόμετρο 1340-1520 μέτρων και απέχει μόνο 1,5 χιλιόμετρο από το Μέτσοβο. Είναι ένα μικρό ιδιωτικό χιονοδρομικό κέντρο, διαθέτει δύο πίστες, η μία έχει μήκος 1800 μέτρα και είναι εύκολη ενώ η άλλη έχει μήκος 1.000 μέτρων και είναι αρκετά εύκολη ενώ εξυπηρετούνται από ένα μονοθέσιο εναέριο αναβατήρα μήκους 800 μέτρων.

Μέτσοβο Χιονοδρομικό Κέντρο Metsovo XionodromikoΤο χιονοδρομικό κέντρο Ανήλιου βρίσκεται μόλις 50 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα και 215 από τη Θεσσαλονίκη, ενώ είναι σε υψόμετρο 1680-1850 μέτρων. Είναι το νεότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας και διαθέτει πίστες για όλα τα επίπεδα των σκιέρ και snowboarders, αλλά και δυνατότητα για καταβάσεις σε απάτητο χιόνι. Το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλου διαθέτει ένα διθέσιο αναβατήρα μήκους 800 μέτρων, δύο ολοκαίνουργια συρόμενα 280 και 300 μέτρων, δύο baby lifts και δύο χιονοστρωτήρες.

Πίστες Χιονοδρομικό Κέντρο Μέτσοβο

Ονομασία Μήκος (m) Βαθμός δυσκολίας
Πίστα Νο 1 700 μ. Μέτριας δυσκολίας (Κόκκινη)
Πίστα Νο 2 900 μ. Μέτριας δυσκολίας – Εύκολη (Κόκκινη-Μπλε)
Πίστα Νο 3 1.200 μ. Εύκολη (Μπλε)
Πίστα Νο 4 600 μ. Πολύ εύκολη (Πράσινη)
Πίστα Νο 5 (αρχαρίων) 150 μ. Πολύ εύκολη (Πράσινη)

Μέρη που δεν πρέπει να χάσετε & Προτάσεις

Oρεινή Kωμόπολη Μέτσοβο

To Μέτσοβο είναι μια ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων, χτισμένη στις βόρειες πλαγιές της Πίνδου σε υψόμετρο 1.160 μέτρων. Αποτελεί έναν από τους γραφικότερους οικισμούς της χώρας μας και βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νομού, ενώ συνορεύει με τους Νομούς Γρεβενών και Τρικάλων, σε ένα εντυπωσιακό καταπράσινο τοπίο. Στο ορεινό έδαφος της περιοχής, χάρη στις έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σχηματίζονται τοπία με άγρια φυσική ομορφιά ενώ συνθέτουν ένα τοπίο πλούσιο με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που αξίζει να το επισκεφθεί κανείς. Περισσότερα…

Πως να φτάσετε στο Μέτσοβο

Η πρόσβαση στην περιοχή του Μετσόβου είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ιδίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα που επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα με υψηλή χιονόπτωση. Για το λόγο αυτό, αλλά και για να γίνει η πρόσβαση πιο προσιτή προς τη βόρεια Ελλάδα, το Μέτσοβο το 2009 συνδέθηκε με την Εγνατία οδό.

Οδικώς με ΙΧ
Από την Αθήνα το Μέτσοβο, μέσω Τρικάλων απέχει περίπου 415 χιλιόμετρα και μπορείτε να φτάσετε σε περίπου 5 ώρες.
Διαδρομή: Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, Δομοκός, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα,Μέτσοβο.
Εναλλακτικά από την Αθήνα μπορείτε να πάτε στο Μέτσοβο, μέσω Ιωαννίνων που είναι μια απόσταση 490 χιλιομέτρων, περίπου 6 ώρες.
Διαδρομή: Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, Ρίο-Αντίρριο, Ιωάννινα, Μέτσοβο.

Από τη Θεσσαλονίκη το Μέτσοβο απέχει 250 χιλιόμετρα και μπορείτε να φτάσετε από την Εγνατία Οδό μέσω Γρεβενών περίπου σε 2.50 ώρες.
Διαδρομή: Βέροια- Γρεβενά-Μηλέα.

Το Μέτσοβο απέχει 55 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα δηλαδή ταξίδι περίπου 1 ώρας.
Από τα Τρίκαλα το Μέτσοβο απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα δηλαδή ταξίδι 1.30 ώρας.

Οδικώς με ΚΤΕΛ
Καθημερινά εκτελούνται δρομολόγια του ΚΤΕΛ από την Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Άρτα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα προς τα Ιωάννινα. Από τα Ιωάννινα υπάρχουν τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς το Μέτσοβο.
There are no comments

Add yours

error: Content is protected !!