Χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν Xionodromiko Kaimaktsalan

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν (Βόρας)

Ο Βόρας ή αλλιώς Καϊμακτσαλάν είναι το τρίτο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Πέλλας σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την πόλη της Έδεσσας, στα σύνορα με τη ΠΓΔΜ. Η ψηλότερη κορυφή είναι το Καϊμάκτσαλαν ή Καϊμάκι με 2.524 μέτρα όπου υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, μνημείο Σέρβων πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ένα από τα λίγα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα που έχουν τόση μεγάλη διάρκεια χιονιού και λειτουργεί από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Μαΐου.

Χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν Xionodromiko KaimaktsalanΟι εγκαταστάσεις του αποτελούνται από ένα κεντρικό σαλέ τριών ορόφων, που περιλαμβάνει γραφεία, εστιατόρια, καφετέριες, fast food, σταθμό Ά βοηθειών, δωμάτια καταφυγίου, καθώς και χώρο για την φύλαξη οχημάτων και μηχανημάτων. Συνολικά έχει τρεις μεγάλους αναβατήρες και τρεις παιδικούς, 14 πίστες διαφόρων δυσκολιών και το Snowboard FunPark, μια πίστα ειδικά διαμορφωμένη για τους λάτρεις του snowboard, η οποία είναι περιφραγμένη και υπάρχει προσωπικό με ειδικές γνώσεις που παρακολουθεί τους πελάτες που την χρησιμοποιούν. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να κάνει ατελείωτες βόλτες με τα SNOWMOBILES ή ακόμη και να δοκιμάσετε το Airboard Trail.

Χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν Xionodromiko KaimaktsalanΑκόμη, το χιονοδρομικό κέντρο είναι οργανωμένο με σχολές σκι και καταστήματα ενοικίασης-πώλησης ειδών εξοπλισμού σκι-snowboard. Ο χώρος στάθμευσης μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 οχήματα και η πρόσβαση είναι εφικτή από δυο διαφορετικά ασφαλτοστρωμένα οδικά δίκτυα.

Πίστες Καϊμάκτσαλαν

Ονομασία Μήκος (m) Βαθμός δυσκολίας
Νο 2 2200 μ. Εύκολη
Νο 3 1000 μ. Μέτριας δυσκολίας
Νο 4 2000 μ. Μέτριας δυσκολίας
Νο 5 1200 μ. Μέτριας δυσκολίας
Νο 6 1000 μ. Μέτριας δυσκολίας
Νο 7 1.000 μ. Εύκολη
Νο 8 700 μ. Μέτριας δυσκολίας
Νο 9 900 μ. Εύκολη
R1 700 μ. Μέτριας δυσκολίας
R2 800 μ. Μέτριας δυσκολίας
K1 1200 μ. Μονοπάτι για σκι
K2 650 μ. Μονοπάτι για σκι
M1 900 μ. Μονοπάτι για σκι
Σ1 500 μ. Μονοπάτι για σκι

Πως να φτάσετε στo Καϊμάκτσαλαν

Το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν απέχει από την πόλη της Έδεσσας περίπου 40 χιλιόμετρα, από τη Θεσσαλονίκη 118 χιλιόμετρα και από την Αθήνα 587 χιλιόμετρα. Αν έρχεστε από την Αθήνα ακολουθήστε την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι λίγο μετά την Κατερίνη, όπου πρέπει να στρίψετε αριστερά προς τη πόλη της Βέροιας και να συνεχίσετε για την Έδεσσα. Από τη Θεσσαλονίκη βγαίνετε στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και στην συνέχεια στην Παλαιά Εθνική Οδό Έδεσσας-Φλώρινας. Αφού φτάσετε στην Έδεσσα ακολουθείτε τη διαδρομή με τη σχετική σήμανση για Άγιο Αθανάσιο και Καϊμάκτσαλαν.
There are no comments

Add yours

error: Content is protected !!