Χιονοδρομικό Ελατοχώρι Elatoxori Xionodromiko

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχώρι

Το Ελατοχώρι είναι ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας με πρώτο χρόνο λειτουργίας τη περίοδο 2001-2002. Βρίσκεται στο νομό Πιερίας σε υψόμετρο 1.400 με 1.800 μέτρων, στις νοτιοανατολικές κατωφερείς των Πιέριων Ορέων.

Χιονοδρομικό Ελατοχώρι Elatoxori XionodromikoΟι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου περιλαμβάνουν 10 πίστες χιονοδρομία συνολικού μήκους 13,5 χιλιομέτρων με διάφορα επίπεδα δυσκολίας, τόσο για έμπειρους λάτρεις των χειμερινό σπορ όσο και για τους πιο αρχάριους που πρωτοδοκιμάζουν να μάθουν κάποιο χειμερινό σπορ. Ακόμη στο Ελατοχώρι υπάρχει μία πίστα snowboard μήκους 500 μέτρων αλλά και μία για έλκηθρα.

Χιονοδρομικό Ελατοχώρι Elatoxori XionodromikoΣτην βάση του Χιονοδρομικού κέντρου λειτουργεί ένα διώροφο σαλέ απόλυτα εναρμονισμένο στο φυσικό περιβάλλον, καθώς και σχολές εκμάθησης σκι αλλά και snowboard, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού και ειδών χιονοδρομίας. Ακόμη κατά την διάρκεια λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου σε καθημερινή βάση, υπάρχει ιατρείο για πρώτες βοήθειες με μόνιμο γιατρό, ενώ διαθέτει επαρκείς χώρους στάθμευσης. Περίπου οκτώ χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται ο παλιός και ο νέος οικισμός του Ελατοχωρίου όπου θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία και ανακαινισμένους παραδοσιακούς ξενώνες διαφόρων κατηγοριών,αρκετά εστιατόρια αλλά και ταβέρνες.

Πίστες Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου

Ονομασία Μήκος (m) Βαθμός δυσκολίας
Ερατώ 3.050 μ. Δύσκολη
Καλλιόπη 650 μ. Μέτριας δυσκολίας (Κόκκινη)
Πολύμνια 650 μ. Μέτριας δυσκολίας (Κόκκινη)
Ουρανία 5.800 μ. Δύσκολη (Μαύρη)
Τερψιχόρη 850 μ. Εύκολη (Μπλέ)
Θάλεια Α’ 1.320 μ. Πολύ εύκολη (Πράσινη)
Θάλεια Β’ 150 μ. Μέτριας δυσκολίας (Κόκκινη)
Snowboard 500 μ. Πολύ εύκολη
Ελκήθρων 700 μ. Πολύ εύκολη

Αναβατήρες Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου

Ονομασία Μήκος (m)
Δίας 1.187 μ.
Απόλλων 700 μ.
Ερμής 600 μ.
Baby-lift 150 μ.
Baby-lift 150 μ.

Πως να φτάσετε στο Ελατοχώρι

Το χιονοδρομικό κέντρο απέχει 36 χιλιόμετρα από την Κατερίνη, 105 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και από την πόλη της Λάρισας. Από την Αθήνα ή την Λάρισα, μέσω Εθνική Οδού, πρέπει να κατευθυνθείτε προς την Κατερίνη και μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού (Κατερίνης – Ελασσόνας), αφού προσπεράσετε τα χωριά Σβορώνο , Νεοκαισάρια και Μοσχοχώρι και στη συνέχεια θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς τα χωριά Βρύα, Ρητίνη και Ελατοχώρι.
Από την Θεσσαλονίκη, αφού φτάσετε στην Κατερίνη θα πρέπει να ακολουθήσετε την ίδια διαδρομή.
Ενώ αν η αφετηρία σας είναι η Βέροια θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς Βαρβάρες – Σφυκιά – Ριζώματα και στη συνέχεια να στρίψετε αριστερά προς το Ελατοχώρι.
There are no comments

Add yours

error: Content is protected !!