Σέρρες Serres Greece greektrips

Τουριστικός Οδηγός, Σέρρες

Ο N.Σερρών είναι πλούσιος σε ιστορία, που ξεκινά απο τους Mυθικούς χρόνους και μέσα απο μια μακραίωνη διαδρομή, η οποία αριθμεί τις περιόδους: Aρχαϊκή, Eλληνιστική, Pωμαϊκή, Bυζαντινή, Tουρκοκρατία, Eπανάσταση του 1821, Mακεδονικός Aγώνας, Bαλκανικοί Πόλεμοι , A’ και B’ Παγκόσμιος Πόλεμος, φθάνει μέχρι σήμερα αποτελώντας ένα απο τα βασικούς πυρήνες της οικονομικής, πολιτιστικής, τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μας αλλά και την είσοδο της Eλλάδας για τα βόρεια και ανατολικά κράτη της Eυρώπης.

H φήμη των μνημείων, αξιοθεάτων και των περιοχών με ιδιαίτερη ομορφιά έχουν ξεπεράσει τα όρια του Nομού και είναι γνωστά σε όλη την Eλλάδα.

H Aμφίπολη είναι απο τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Nομού, αφού πρόκειται για ένα αξιολογότατο αρχαιολογικό χώρο, με το Mουσείο που εγκαινιάσθηκε πρόσφατα και αποτελεί ένα κόσμημα της περιοχής με σπάνιας αξίας αρχαιολογικά ευρήματα. Στον αρχαιολογικό χώρο της Aμφίπολης υπάρχει ο “Λεων της Aμφίπολης” σύμβολο περηφάνειας αλλά και φύλακας της αρχαίας πόλης. Aριστος ο συνδυασμός της επίσκεψης του Aρχαιολογικού χώρου και του Mουσείου που μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στο Σπήλαιο της Aλιστράτης.

Mικρότερης σημασίας είναι ο αρχαιολογικός χώρος της κοινότητας Tερπνής δίπλα στη Nιγρίτα, που η επίσκεψη μπορεί να συνδυασθεί, τόσο με την λουτροθεραπεία στις παρακείμενες Iαματικές Πηγές Θερμών Nιγρίτας, όσο και με τις λαογραφικές εκδηλώσεις των Γερακινείων.

O Πύργος του Oρέστη στον λόφο του Kουλά που χρόνια τώρα στέκει επιβλητικά στην κορυφή της πόλης μαρτυρά την πολύχρονη παρουσία της στο πέρασμα των χρόνων.

O επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τον υγροβιότοπο της Λίμνης Kερκίνης, τα πανέμορφα δάση του Λαϊλιά, τα μοναδικής αρχιτεκτονικής, θρησκευτικής και ιστορικής αξίας μοναστήρια και Iερούς Nαούς, αξιόλογα μνημεία βυζαντινής τέχνης καθώς και τα Tουρκικά μνημεία όπως το Mπεζεστένι στο κένρο της πόλης, το Tζιντζιρλί Tζαμί και το Tζαμί Aχμέτ Πασά, ενώ άριστες εντυπώσεις θα αποκομίσει απο μια περιπλάνηση στις φυσικές ομορφιές στις περιοχές Aγ.Iωάννη, Aγίων Aναργύρων και Xρυσοπηγής.

Φυσικές Τοποθεσίες

Σέρρες Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά Lailias Serres Greece greektrips.grΧιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά

Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά βρίσκεται σε στη βόρεια πλευρά της υψηλότερης κορυφής του βουνού “Αλή Μπαμπά” μέσα σε δάσος σε υψόμετρο 1.847 μέτρων και απέχει μόλις 27 χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών. Το κέντρο διαθέτει μια βασική χιονοδρομική πίστα συνολικού μήκους 1.000 μέτρων και μέγιστου πλάτους 60 μέτρων. Διαβάστε Περισσότερα…

Σέρρες λίμνη Κερκίνη Kerkini Serres Greece greektrips.grΗ λίμνη Κερκίνη

Η Κερκίνη είναι μια τεχνητή λίμνη και βρίσκετε στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Σερρών και απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και 35 χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών. Η λίμνη αποτελεί έναν ιδιαίτερα προστατευμένο υδροβιότοπο και τοπίο σπάνιας ομορφιάς με θέα το βουνό Μπέλες.
Διαβάστε Περισσότερα…

Σέρρες σπήλαιο Αλιστράτης Serres Greece greektrips.grΤο σπήλαιο της Αλιστράτης

Το σπήλαιο της Αλιστράτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια και ωραιότερα σπήλαια της χώρας αλλά και της Ευρώπης. Το σπήλαιo απέχει περίπου 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κωμόπολης της Αλιστράτης Σερρών και βρίσκεται στην θέση ¨Πετρωτό¨. Από το θάλαμο υποδοχής του σπηλαίου που έχει διαστάσεις 60 μέτρων πλάτος, 100 μέτρων μήκος και 20 με 30 μέτρων ύψος, αναπτύσσονται δεξιά και αριστερά οι κύριοι κλάδοι του σπηλαίου. Η επιφάνεια του σπηλαίου που έχει γίνει γνωστή έως σήμερα είναι 25.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι επισκέψιμοι διάδρομοι έχουν μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα. Το σπήλαιο της Αλιστράτης έχει πλούσιο διάκοσμο που περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς αλλά και σπάνιους εκκεντρίτες (ή ελικτίτες). Μέσα στο σπήλαιο υπάρχουν επίσης σπηλαιόβιοι οργανισμοί μεταξύ άλλων διλιχόποδα, μυριάποδα αλλά και νυχτερίδες. Το σπήλαιο της Αλιστράτης, ανήκει στο δίκτυο σπηλαίων του φαραγγιού του ποταμού Αγγίτη μαζί με άλλα τέσσερα γνωστά σπήλαια, μεταξύ των οποίων και το πολύ γνωστό σπήλαιο πηγών Αγγίτη (Μααρά).

Σέρρες οχυρό Ρούπελ Roupel Serres greektrips.grΤο οχυρό Ρούπελ

Το οχυρό Ρούπελ βρίσκεται ανάμεσα στα όρη Άγκιστρο και Μπέλες, πολύ κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σε μία θέση στρατηγικής σημασίας που αποτελεί τμήμα της οχυρωμένης τοποθεσίας, κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων γνωστή και ως «Γραμμής Ματαξά». Έχει συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα, αποτελείται από 21 μόνιμα οχυρά και εκατοντάδες ημιμόνιμα και επιφανειακά, που φράσουν τις υποχρεωτικές διαβάσεις, από το Βουλγαρικό έδαφος προς την Ελλάδα. Το οχυρό Ρούπελ έπαιξε πολύ συμαντικό ρόλο και στον Α’ αλλά και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα είναι επισκέψιμη μια στοά των οχυρών, ένα μικρό μουσείο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, το περίπτερο των επισκεπτών, το παρατηρητήριο και το Ηρώο των πεσόντων. Είναι ανοικτό για το κοινό Σαββάτο και Κυριακή από τις 9:00 έως 13:00 και τις υπόλοιπες ημέρες κατόπιν αδείας. Απέχει 3 χιλιόμετρα από το τελωνείο του Προμαχώνα και 7 χιλιόμετρα από τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα.

Σέρρες Αη-Γιάννης Ai Giannis Serres greektrips.grΑη-Γιάννης

Λίγο πιο έξω από την πόλη των Σερρών σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων βρίσκεται το γραφικό προάστιο του Αγίου Ιωάννη. Ο επισκέπτης αντικρύζοντας τα αιωνόβια βαθύσκιωτα πλατάνια και άφθονα νερά που κυλούν σχηματίζοντας σε αρκετά σημεία μικρούς καταράκτες και σε ένα σημείο μια μικρή τεχνιτή λίμνη. Στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, θα βρείτε εστιατόρια που δένουν περίτεχνα με το φυσικό τοπίο μέσα σε ένα πολύ όμορφο τοπίο, ξακουστά σε όλη την πόλη.

Σέρρες Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων Kilada Agion Anargiron Serres greektrips.grΚοιλάδα Αγίων Αναργύρων

Η κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στην Ακρόπολη και είναι πηγή ζωής για την πόλη των Σερρών. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και καταπράσινο πάρκο με πολλά πλατάνια ανάμεσα στα οποία κυλούν χείμαροι και ρυάκια, ενώ υπάρχει και μία τεχνιτή λίμνη που στα νερά της καθρεπτίζεται το γαλάζιο και το πράσινο του τοπίου. Πρόκειται για το ωραιότερο πάρκο των Σερρών που αποτελεί χώρο αναψυχής, άθλησης και διασκέδασης ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Στην περιοχή βρίσκεται το κλειστό κολυμβητήριο και το κλειστό γυμναστήριο των Σερρών καθώς θα βρείτε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και τέννις και τα καλοκαιρινά κέντρα διασκέδασης που πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια προσφέροντας όμορφες στιγμές στους επισκέπτες της.

Σέρρες Ιαματικές πηγές Σιδηροκάστρου Loutra Sidirokastrou greektrips.grΙαματικές πηγές Σιδηροκάστρου

Οι ιαματικές Λουτρά βρίσκονται περίπου επτά χιλιόμετρα από την πόλη του Σιδηροκάστρου, σε μια τοποθεσία με πολύ ωραία πανοραμική θέα, τα οποία ενδεικνύονται για τη θεραπεία αρθρίτιδας, ρευματισμών, νεφρολιθιάσεων, νευραλγιών και μυαλγιών και άλλων νοσημάτων. Την ευθύνη της λειτουργίας και της ανάπτυξης έχει η Δημοτική Επιχείρηση Λουτρών του Δήμου Σιδηροκάστρου. Τα τελευταία χρόνια τα λουτρά έχουν εκσυγχρονισθεί με άριστες εγκαταστάσεις, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν ποιοτικά και ποσοτικά τους επισκέπτες που θέλουν να τα επισκεφθούν για λουτροθεραπεία. Οι εγκατατσάσεις περιλαμβάνουν μια κλειστή πισίνα, ατομικές μπανιέρες με υδρομασάζ, φυσιοθεραπευτήριο και γυμναστήριο και ένα νεο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Οι νέες εγκαταστάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για συνεδριακό τουρισμό, αλλά και προγράμματα κατάρτησης φυσικά σε περιόδο που δεν υπάρχουν επισκέπτες θεραπευτικού τουρισμού.

Πως να φτάσετε στις Σέρρες

Για να επισκεφθείτε την Σέρρες, οδικώς θα πρέπει να ακολουθήσετε την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στη συνεχεία τον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκης-Σερρών. Μετά από 592 χιλιόμετρα και μια διαδρομή περίπου 6 ωρών θα φτάσετε στις Σέρρες. Μπορείτε επίσης, να ταξιδέψετε με το τρένο ή αεροπορικώς μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από εκεί να καλύψετε οδικώς τα υπόλοιπα 85 χιλιόμετρα.

Χρήσιμα τηλέφωνα Σέρρες

Αστυνομικό Τμήμα – Σέρρες (☎ +30 23210 90802, 23210 90803)
Πυροσβεστική (☎ 199)
Γενικό Νοσοκομείο – Σέρρες (☎ +30 23210 94500)
ΚΤΕΛ – Σέρρες (☎ +30 2321022822, 23210 54312)
ΟΣΕ – Σέρρες (☎ +30 2321059700, 23210 59112)
Ταξί – Σέρρες (☎ +30 2321059100, 23210 59422)There are no comments

Add yours

error: Content is protected !!