Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι travel guide paxoi greektrips.gr

Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι

Οι Παξοί είναι είναι τα μικρότερα νησιά των Επτανήσων, στο Ιόνιο Πέλαγος και βρίσκονται 11 χιλιόμετρα από την νοτιότερη άκρη της Κέρκυρας, και περίπου 13 χιλιόμετρα από τις Ηπειρωτικές ακτές. Είναι ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος καθώς όπως, όλα τα Ιόνια νησιά έτσι και οι Παξοί χαρακτηρίζονται από τη πυκνή τους βλάστηση. Κυρίως φημίζονται για τους απέραντους ελαιώνες τους, που χρονολογούνται εκατοντάδες χρόνια πριν, αλλά και τους αμπελώνες τους.

Σήμερα, οι Παξοί έχουν περίπου 2500 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με το τουρισμό, την αλιεία αλλά και την παραγωγή ελαιόλαδου το οποίο είναι εξαιρετικής ποιότητας και χρησιμοποιείται και στην παραγωγή σαπουνιού και σαμπουάν.

Οι καλύτερες παραλίες των Παξών

Παραλία Χαραμί Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Xarami greektrips.grΠαραλία Χαραμί

Η παραλία Χαραμί, είναι η βορειότερη παραλία του νησιού και βρίσκεται κοντά στην παραλία Κανόνι. Έχει μεγάλα κάτασπρα βότσαλα αλλά μέσα στη θάλασσα έχει άμμο, είναι περικυκλωμένη από δέντρα, χαρίζοντας έτσι ένα υπέροχο γαλαζοπράσινο χρώμα στα νερά της. Στην παραλία υπάρχουν εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ ενώ μπορείτε να βρείτε σκιά στις ελιές που φτάνουν λίγα μόλις μέτρα από την θάλασσα.

Παραλία Μονοδέντρι Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Monodentri greektrips.grΠαραλία Μονοδέντρι

Η παραλία Μονοδέντρι ή αλλιώς και Μαναδένδρι είναι μια παραλία μεσαίου μεγέθους ανάμεσα στα χωρία Γάιος και Λόγγος. Περικυκλωμένη από καταπράσινο τοπίο είναι μία πανέμορφη παραλία με βότσαλο και καταγάλανα νερά. Στην παραλία θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες και μια ταβέρνα όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας ή ακόμη και ένα δροσιστικο αναψυκτικό. Oι ελιές όπως σε πολλές παραλίες του νησιού φτάνουν πολύ κοντά στην θάλασσα προσφέροντας ίσκιο. Το Μονοδέντρι είναι εύκολα προσβάσιμο από τον κεντρικό δρόμο του νησιού.

Παραλία Κηπιάδι Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Kipiadi Beach greektrips.grΠαραλία Κηπιάδι

Η παραλία Κηπιάδι βρίσκεται περίπου στο μέσο του νησιού και είναι μια μεγάλη παραλία με πυκνή βλάστηση, τυρκουάζ νερά και λευκά βότσαλα. Για να φτάσετε στην παραλία θα χρειαστεί να περπατήσετε μερικά λεπτά από ένα μικρό μονοπάτι.

Παραλία Λεβρεχιό Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Levrexio greektrips.grΠαραλία Λεβρεχιό

Η παραλία Λεβρεχιό είναι μία μικρή καταπράσινη παραλία κοντά στο χωριό του Λόγγου βόρεια του Γάιου. Είναι μια πανέρμοφη παραλία με λευκά βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, ενώ τα δέντρα φτάνουν σχεδόν μέχρι την ακτή.

Παραλία Βρίκα Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Vrika greektrips.grΠαραλία Βρίκα

Οι παραλία Βρίκα όπως και η παραλία Βουτούμι είναι από τις καλύτερες παραλίες στους Παξούς. Η Βρίκα είναι σχετικά μικρή παραλία με ψιλή λευκή άμμο, σε έναν κατάφυτο στενό κόλπο με ρηχά τιρκουάζ νερά. Το τοπίο μαζί με τα αμέτρητα δέντρα συνθέτουν ένα εξωτικό τοπίο που θυμίζει τις εξωτικές παραλίες της Πολυνησίας. Η παραλία Βρίκα διαθέτει δύο ταβέρνες και ένα beach bar, μαζεύει πολύ κόσμο και θα έχετε τη δυνατότητα να προσεγγίσετε την παραλία με καΐκια από τον Γάιο.

Παραλία Βουτούμι Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Vourtoumi greektrips.grΠαραλία Βουτούμι

Η παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους, είναι μια αρκετά δημοφιλής παραλία με υπέροχα καταγάλανα νερά και φανταστική ψιλή λευκή άμμο. Η περιοχή είναι καταπράσινη ενώ θα βρείτε και μερικές ομπρέλες και ένα εστιατόριο. Θα έχετε τη δυνατότητα να προσεγγίσετε την παραλία με καΐκια από τον Γάιο.

Παραλία Μεσοβρίκα Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Mesovrika greektrips.grΠαραλία Μεσοβρίκα

Πρόκειται για έναν μικρό όρμο στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού, η οποία βρίσκεται μεταξύ των δυο δημοφιλείς παραλίες Βουτούμι και Βρίκα στους Αντίπαξους. Η Μεσοβρίκα καλύπτεται από μεγάλα λευκά βότσαλα σε αντίθεση με της δυο γειτονικές παραλίες που τις επισκέπτονται περισσότερα σκάφη και εκδρομικά. Είναι ένας αρκετά κλειστός βραχώδης όρμος που εκτός από κολύμπι θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε ψαροντουφεκο. Στην περιοχη δεν υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις εκτός από τις δύο ταβέρνες που βρίσκονται στις Βουτούμι και Βρίκα που απέχουν μόλις 5 λεπτά από την παραλία. Η παραλία έχει πανοραμική θέα προς τους Παξούς και την ηπειρωτική χώρα. Θα έχετε τη δυνατότητα να προσεγγίσετε την παραλία με καΐκια από τον Γάιο,τη Λάκκα και το Λογγός.

Παραλία Μαρμάρι Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Marmari greektrips.grΠαραλία Μαρμάρι

Η παραλία Μαρμάρι είναι μια πανέμορφη και ήσυχη παραλία με λευκά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά ενώ τα δέντρα φτάνουν μέχρι την θάλασσα προσφέροντας σκιά όλη τη διάρκεια της μέρας. Δεν είναι οργανωμένη, χωρίς τουριστικές υποδομές αλλά υπάρχει μια μικρή ταβέρνα στην ακριβώς προηγούμενη παραλία, ανάμεσα στους Λογγούς και στο Μαρμάρι.

Παραλία Κακή Λαγκάδα Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Kaki Langada Beach greektrips.grΠαραλία Κακή Λαγκάδα

Η παραλία Κακή Λαγκάδα βρίσκεται λίγο νοτιά του Γαίου. Είναι μια υπέροχη παραλία με βότσαλο και καταγάλανα νερά, ενώ πίσω της βρίσκεται ένας μεγάλος ελαιώνας.

Παραλία Πλάκες Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Plakes greektrips.grΠαραλία Πλάκες

Η παραλία Πλάκες στους Παξούς απέχει μόλις 500 μέτρα απο τον Γάιο την πρωτεύουσα του νησιού. Είναι μια αρκετά πετρώδης παραλία με πεντακάθαρα νερά ενώ σε συνδιασμό με το πυκνούς ελαιώνες της περιοχής προσφέρει ένα πολύ όμορφο τοπίο. Κοντά στην παραλία, θα βρείτε μικρές ταβέρνες όπου θα έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε παραδοσιακά φαγητά και φτιαγμένα με το διάσημο ελαιόλαδο των Παξών. Για να επισκεφθείτε τις Πλάκες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο, ενώ είναι εύκολα προσβάσιμη και με τα πόδια.

Μέρη που δεν πρέπει να χάσετε & Προτάσεις

Γάιος Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Gaios Paxoi greektrips.grΓάιος

Ο Γάιος είναι η πρωτεύουσα του νησιού των Παξών. Είναι μια πολύ γραφική πόλη με μια πολύ όμορφη ενετική πλατεία, λιμάνι, καφετέριες και ταβέρνες. Η καλύτερη και πιο κοντινή παραλία στον Γάιο είναι στο Μογγονήσι το οποίο είναι ένα μικρό νησάκι που συνδέεται με τους Παξούς με πέτρες. Για να την επισκεφθείτε μπορείτε να περάσετε από τις πέτρες και να φτάσετε απέναντι στην καλύτερη αμμώδη παραλία του νησιού.

Λάκκα Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Lakka Paxoi greektrips.grΛάκκα

Η Λάκκα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θέρετρο και το βορειότερο λιμάνι των Παξών περίπου 8 χιλιόμετρα από το Γάϊο. Ο οικισμός είναι κτισμένος στο βάθος ενός κλειστού απάνεμου κόλπου και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές λιμάνι για όσους επισκέπτονται τους Παξούς με σκάφος. Η πυκνή βλάστηση φτάνει ως την άκρη της θάλασσας και σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά του ιονίου δημιουργούν πανέμορφες εικόνες. Κοντά στην Λάκκα βρίσκονται οι παραλίες Μονοδένδρι και Χαραμής όπως και μερικές καταπληκτικές σπηλιές, που αξίζει να δείτε. Στη Λάκκα θα βρείτε γραφικά ταβερνάκια που φημίζονται για την εκλεκτή κουζίνα τους αλλά και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Λόγγος Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Loggos greektrips.grΛόγγος

Ο Λόγγος είναι ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι στην την ανατολική ακτή των Παξών. Γύρω από το λιμάνι υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και μπαρ δημιουργώντας ένα πολύ ευχάριστο μέρος για να καθίσετε όλες τις ώρες της ημέρας. Οι ταβέρνες είναι πολύ δημοφιλής στους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες και κατα την διάρκεια της υψηλής σεζόν έχουν πολύ κόσμο. Κόντά στο Λόγγο βρίσκεται η παραλία Λεβρέχιο που είναι ιδανική για καταδύσεις αλλά και η οργανωμένη παραλία Μονοδένδρι.

Σπηλιά Παπανικολή Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Papanikoli greektrips.grΣπηλιά Παπανικολή

Ενώ οι ανατολικές ακτές είναι σχετικά ομαλές, οι δυτικές είναι εξαιρετικά απότομες, με  κατακόρυφους γκρεμούς, και θαλάσσια σπήλαια. Λέγεται ότι η σπηλιά που βρίσκεται κάτω απο τον οικισμό Βασιλάτικα κρύφτικε το υποβρύχιο Παπανικολής κατα τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Αξίζει πολύ να την επισκεφθείτε και είναι προσβάσιμη με βάρκα.

Αντίπαξοι Τουριστικός Οδηγός, Παξοί & Αντίπαξοι Antipaxoi greektrips.grΑντίπαξοι

Οι Αντίπαξοι ή αλλιώς Αντίπαξος είναι ένα μικρό επίμηκες νησί του Ιονίου πελάγους, πολύ κοντά στους Παξούς., μόλις 5,5 μίλια νοτιοανατολικά. Διοικητικά ανήκει στον νομό Κέρκυρας του οποίου αποτελεί και το νοτιότερο σημείο. Η έκταση του νησιού είναι 4,1 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 64 κάτοικοι που διαμένουν στον ομώνυμο οικισμό, ο οποίος είναι και μοναδικός του νησιού. Στους Αντίπαξους θα βρείτε και μερικές από τις ομορφότερες παραλίες στην Ελλάδα. Οι δύο πιο γνωστές παραλίες του μικρού αυτού νησίου είναι η Βρίκα και το Βουτούμι οι οποίες είναι και οι δύο αμμώδεις με κρυστάλλινα νερά ιδανικές για καταδύσεις. Για τους Αντίπαξους υπάρχουν συχνά δρομολόγια πλοίων από τον Γάιο και το ταξίδι διαρκεί περίπου 25 λεπτά.

Πως να φτάσετε στους Παξούς

Ακτοπλοϊκώς
Οι Παξοί έχουν καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα και την Πάργα. Μπορείτε να επισκεφθείτε με πλοίο από την Ηγουμενίτσα που κάνει περίπου μια ώρα αλλά και με ιπτάμενο δελφίνι από την Κέρκυρα.

Χρήσιμα τηλέφωνα στους Παξούς

Αστυνομία – Παξοί (☎ +30 26620 32222)
Λιμεναρχείο – Παξοί (☎ +30 26620 32533)
Λιμεναρχείο – Ηγουμενίτσα (☎ +30 26650 99400)
Λιμεναρχείο – Κέρκυρα (☎ +30 26610 32655)
Λιμεναρχείο – Πάργα (☎ +30 26840 31227)
Ταξί – Παξοί (☎ +30 69766 48486, 69741 35660, 69774 72747)
Δημαρχείο – Παξοί (☎ +30 26623 60300)
Κέντρο Υγείας – Παξοί (☎ +30 26620 31466)
Πυροσβεστική – Παξοί (☎ +30 26620 31245)
ΔΟΥ – Παξοί (☎ +30 26620 32586)
ΕΛΤΑ – Παξοί (☎ +30 26620 32256)
There are no comments

Add yours

error: Content is protected !!