Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Ναυάγιο Zakynthos Zante Navagio greektrips.gr

Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος είναι είνα ένα γνωστό νησί στην Ευρώπη και παγκοσμίως και είναι το βορειότερο νησί του Ιονίου Πελάγους στην Ελλάδα. Καλύπτει μια έκταση 405 km2 και είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των επτανίσων. Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του νησιού, είναι οι πολύ καθαρές παραλίες με κρυστάλλινα και ζεστά νερά από τη μία πλευρά του νησιού ενώ χαρακτηριστικό των παραλιών στη δυτική πλευρά του νησιού είναι ότι περιβάλλονται από τεράστιου βράχους.
Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το νησί της Ζακύνθου για να δουν το σπάνιο είδος χελώνας καρέττα καρέττα όπου ζούν και γεννούν τα αυγά τους, στο βόρειο τμήμα του νησιού, το οποίο προστατεύονται ως μέρος του Θαλάσσιου Πάρκου.

Οι καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου

Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Ναυάγιο Zakynthos Zante Navagio greektrips.grΠαραλία Ναυάγιο

Την παραλία Ναυάγιο μπορείτε να βρείτε στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού της Ζακύνθου. Είναι το πιο διάσημο αξιοθέατο και μια από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες στον κόσμο. Αυτή η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα, αλλά επίσης μπορεί να την δει κανείς από μια πλατφόρμα, η οποία έχει θέα σε αυτή τη γραφική παραλία. Η ιστορία του ναυαγίου είναι ότι το πλοίο που ονομάζεται Παναγιώτης ήταν ένα πλοίο που μετέφερε λαθραία τσιγάρα και αλκοόλ. Σε μία επιδίωξή του από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με κακές καιρικές συνθήκες, το πλοίο ναυάγησε το 1983 και αργότερα το ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία.

Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Ναυάγιο Zakynthos Zante Navagio greektrips.grΗ παραλία με την λευκή άμμου είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα. Οι τουρίστες μπορούν να πάρουν καραβάκι από την πρωτεύουσα της Ζακύνθου, από το Πόρτο Βρώμη ή από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών στα βορειοανατολικά. Σκάφη από το Πόρτο Βρώμη προς το Ναυάγιο φεύγουν περίπου κάθε μία ώρα και η διαδρομή διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Αν θέλετε να χαρείτε αυτή τη φανταστική παραλία με τα τυρκουάζ νερά θα πρέπει να πάτε εκεί εκτός των ωρών αιχμής, κάτι το οποίο σας εξασφαλίζει να έχετε την όλη την παραλία στη διάθεσή σας.
Ακολουθήστε τις πινακίδες προς το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Κρημνών, όταν φτάσετε εκεί, ακολουθήστε το δρόμο στα δεξιά σας για να φτάσετε σε μία μικρή πλατφόρμα ύψους 182 μέτρων πάνω από το ναυάγιο. Αυτό είναι το σημείο το οποίο υπάρχει σε πάρα πολλές καρτ-ποστάλ. Πάνω απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό νερό για όλη την ημέρα ή ακόμη και λίγο φαί σε περίπτωση που πεινάσετε. Για την ασφάλειά σας, μην εισέλθετε στο ναυάγιο, διότι είναι σκουριασμένο και η κατασκευή του περιέχει επικίνδυνα αιχμηρά άκρα.

Γαλάζιες Σπηλιές Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος blue caves zakinthos greektrips.grΓαλάζιες Σπηλιές (Blue Caves)

Οι Γαλάζιες Σπηλιές είναι το πιο φωτογραφημένο φυσικό αξιοθέατο της Ζακύνθου, μετά την παραλία Ναυάγιο. Ανακαλύφθηκαν το 1897 και προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Βρίσκονται στο βόρειο άκρο του νησιού, στην βορειότερη παραλία του κόλπου Σκινάρι. Αποτελούνται από διαδοχικά τμήματα που καταλήγουν στη Μεγάλη και τη Μικρή Σπηλιά. Η ονομασία τους οφείλεται στις αντανακλάσεις που δημιουργούνται από τα καταγάλανα νερά. Η μεγαλύτερη από αυτές τις σπηλιές είναι το περίφημο Κυανό Σπήλαιο. Μπορείτε να το επισκεφθείτε με δικό σας σκάφος ή να συμμετάσχετε σε με μία από τις πολλές οργανωμένες εκδρομές, που φεύγουν από το λιμάνι της πόλης ή με βάρκες από το μικρό λιμάνι του Νικολάου Βολιμών. Οι Γαλάζιες Σπηλιές είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη του νησιού και πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτείτε.

Παραλία Πόρτο Βρώμη Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Porto Vromi zakinthos greektrips.grΠαραλία Πόρτο Βρώμη

Η παραλία Πόρτο Βρώμη είναι μια υπέροχη παραλία στο δυτικό τμήμα του νησιού, 38 χλμ. από την πόλη της Ζακύνθου. Γραφική παραλία, με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Δεν έχει τουριστικές εγκαταστάσεις, όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες και το νερό είναι αρκετά βαθύ, γι’αυτό οι οικογένειες με μικρά παιδιά πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Βάρκες και θαλάσσια ποδήλατα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση στην παραλία καθώς επίσης υπάρχουν βαρκούλες με τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις Γαλάζιες Σπηλιές και το Ναυάγιο (διάρκεια μισή ώρα).

Νησίδα Μαραθονήσι Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Marathonisi Islet Zakinthos greektrips.grΝησίδα Μαραθονήσι

Απέναντι από την ακτή του Κεριού, βρίσκεται το μικρό πράσινο σε σχήμα χελώνας νησάκι Μαραθονήσι (ή αλλιώς το νησί του Μαραθία), με μια υπέροχη θέα στον κόλπο του Λαγανά. Το σχήμα του νησιού μοιάζει με χελώνα και είναι επίσης μια περιοχή ωοτοκίας για τις χελώνες Caretta Caretta και γι’αυτό είναι γνωστό ως Νησί της Χελώνας. Υπάρχουν δύο κύριες παραλίες στο νησί, η μια είναι εκείνη στην οποία οι χελώνες Caretta-caretta κάνουν τις φωλιές τους στην απαλή χρυσαφένια άμμο. Για το λόγο αυτό το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου έχει έχει αναλάβει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η άλλη παραλία είναι γεμάτη με βότσαλα και έχει δύο κολπίσκους γύρω από το ξενοδοχείο όπου μπορείτε να κολυμπήσετε. Μπορείτε να επισκεφθείτε το νησάκι Μαραθωνήσι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας νοικιάζοντας μια μικρή βάρκα από την παραλία του Κεριού, ή την παραλία του Λαγανά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις, έτσι θα πρέπει να εφοδιαστείτε με νερό και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας.

Παραλία Λαγανάς Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Laganas Zakinthos greektrips.gr.Παραλία Λαγανάς

Είναι η μεγαλύτερη και πιο εμπορική παραλία του νησιού και βρίσκεται στη νότια ακτή της Ζακύνθου. Βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Ζακύνθου και θεωρείται ως ένα από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες στην Ελλάδα. Η παραλία του Λαγανά έχει μήκος 9 χλμ (επίσημη μέτρηση), είναι αμμώδης σε όλο το μήκος της, με μια φανταστική κρυστάλλινη γαλάζια θάλασσα. Η παραλία είναι επίσης το σπίτι του εθνικού θαλάσσιου πάρκου όπου τα προστατευόμενα είδη χελώνας καρέτα-καρέτα (Caretta-caretta), έρχονται να γεννήσουν. Το μέρος είναι πολύ δημοφιλές όχι μόνο για κολύμπι αλλά και για διαμονή. Έτσι, θα βρείτε πολλές εναλλακτικές λύσεις διαμονής: ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και με μια ποικιλία από εγκαταστάσεις, στούντιο, δωμάτια καθώς και ένα πολύ καλά οργανωμένο κάμπινγκ με πλήρεις παροχές για τους κατασκηνωτές. Η παραλία πολύ καλά οργανωμένη και με πλήρη εγκαταστάσεις. Θα απολαύσετε κολύμπι, ηλιοθεραπεία και μπορείτε να κάνετε μερικά θαλάσσια σπορ, αλλά σε λογικά πλαίσια διότι στην παραλία αυτή υπάρχουν οι χελωνίτσες όπως προαναφέραμε. Υπάρχει ακόμη ένα ευρύ φάσμα από ταβέρνες, σνακ μπαρ και μπαρ για να φάτε ή να δροσιστείτε με δροσιστικά ποτά, τα οποία βρίσκονται στον οικισμό, πάνω στην παραλία και στις κοντινές παραλίες. Θα απολαύσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, μαζί με τοπικά εδέσματα και ελληνική και διεθνή κουζίνα. Η πρόσβαση από την πόλη της Ζακύνθου είναι εύκολη με τουριστικά λεωφορεία, ταξί ή με το αυτοκίνητο και είναι μόνο 9 χιλιόμετρα μακριά.

Παραλία Καλαμάκι Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Kalamaki Zakinthos greektrips.grΠαραλία Καλαμάκι

Η παραλία του Καλαμακίου βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων νότια από την πόλη της Ζακύνθου. Το Καλαμάκι είναι ένα μικρό και γεμάτο κόσμο θέρετρο με μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Με χρυσή άμμο και τα ρηχά νερά είναι η πρώτη επιλογή ειδικά για τους ξένους τουρίστες γιατί είναι κοντά στα δωμάτια και στα ξενοδοχεία τους. Είναι ιδανική για οικογένειες, ζευγάρια και τους νέους. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια και μπαρ σε κοντινή απόσταση από την παραλία για να αγοράσετε τα απαραίτητα. Η παραλία προστατεύεται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου. Κοντά στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβέρνες και καντίνες. Η πρόσβαση από την πόλη της Ζακύνθου είναι εύκολη με τουριστικά λεωφορεία, ταξί ή με το αυτοκίνητο.

Λίμνη Κεριού Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Limni Keri Zakinthos greektrips.grΛίμνη Κεριού

Η Λίμνη Κεριού, είναι ένα μικρό, ήσυχο και πολύ ελκυστικό θέρετρο στα νότια της Ζακύνθου. Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του κόλπου Λαγανά. Απέχει 15 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου και 12 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Η παραλία πήρε το όνομά της από τη μεγάλη λίμνη που βρισκόταν εκεί τα παλιά χρόνια. Στο μικρό λιμανάκι υπάρχουν τοπικά αλιευτικά σκάφη και βάρκες που διοργανώνουν μονοήμερες εκδρομές στις Σπηλιές του Κεριού και στο μικρό νησί Μαραθονήσι. Η ήσυχη και ειρηνική παραλία Κεριού είναι το ιδανικό καταφύγιο για τελείως χαλαρωτικές διακοπές. Η παραλία διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, καφετέριες και ταβέρνες.

Παραλία Πόρτο Κούκλα Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Porto Koukla Zakinthos greektrips.grΠαραλία Πόρτο Κούκλα

Το Πόρτο Κούκλα είναι μια αμμώδης στενή παραλία μόλις 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου και πολύ κοντά στο Λαγανά. Βρίσκεται στη μέση του κόλπου, και έχει μία θέα του Μαραθόνησου-Αγ. Σώστη. Ορισμένες ξαπλώστρες, ομπρέλες και λίγα ήσυχη παραθαλάσσια μπαρ βρίσκονται σε κοντινή απόσταση αλλά είναι κυρίως μια ήσυχη επιλογή για κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Η παραλία είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια χαλαρωτική και γαλήνια ατμόσφαιρα. Καραβάκια αναχωρούν από αυτήν την παραλία και σας πηγαίνουν στο Μαραθονήσι, γνωστό και ως νησί των χελωνών, όπου η απειλούμενη προς εξαφάνιση χελώνα Caretta Caretta γεννά τα αυγά της. Επίσης, υπάρχουν μερικές παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και λίγα τουριστικά μαγαζιά. Η πρόσβαση είναι εύκολη μέσω του κεντρικού δρόμου που θα σας οδηγήσει μέχρι την παραλία.

Παραλία Αλυκές Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Alykes Beach Zakinthos greektrips.grΠαραλία Αλυκές

Η παραλία αυτή βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και αποτελείται από μια μεγάλη αμμώδη παραλία και ριχά ζεστά νερά που την καθιστούν μία από τις καλύτερες παραλίες της Ζακύνθου. Είναι εξοπλισμένη με θαλάσσια σπορ, ταβέρνες, μπαρ και καταστήματα. Το όνομα Αλυκές προέρχεται από τους διάσημους αγρούς αλατιού, που ήταν η κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του χωριού που εργάζονταν εκεί. Αν και δεν υπάρχει πλέον παραγωγή, οι αγρού υπάρχουν.

Παραλία Άγιος Νικόλαος Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Agios Nikolaos Zakinthos greektrips.grΠαραλία Άγιος Νικόλαος

Η παραλία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Ζακύνθου. Η παραλία έχει πάρει το όνομά της από το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο, στην άκρη της ακτής. Θεωρείται ότι είναι η πιο κοσμοπολίτικη στο νησί της Ζακύνθου. Η παραλία του Αγίου Νικολάου είναι μια καλά οργανωμένη αμμώδη παραλία με κρυστάλλινα νερά στην οποία υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση, beach-bar με δυνατή μουσική κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερό ποτό. Επίσης υπάρχει μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις και το extreme parasailing (όταν κάποιος αιωρείται στον αέρα με αλεξίπτωτο ενώ τον τραβάει με σχοινί ένα γρήγορο ταχύπλοο). Στην παραλία αυτή, κάθε χρόνο, πραγματοποιείται το ελληνικό Τουρνουά Beach Volley. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια με την αυθεντική Ζακυνθινή κουζίνα. Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να ακολουθήστε τον κεντρικό δρόμο, περνάτε Αργάσι, Ξηροκάστελο, Βασιλικό χωριό και σε περίπου 2 χιλιόμετρα θα βρείτε μια πινακίδα. Στην αριστερή πλευρά του δρόμου υπάρχει μια αριστερή στροφή που οδηγεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

Παραλία Μπανάνα Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος banana beach zakinthos greektrips.grΠαραλία Μπανάνα

Η παραλία Μπανάνα είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού, σε απόσταση 14 χιλιομέτρων (20 λεπτά οδικώς) από την πόλη της Ζακύνθου. Είναι μια αμμώδης παραλία με κρυστάλλινα νερά. Η Μπανάνα είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση. Υπάρχουν μερικά μπαρ στην παραλία που προσφέρουν κρύα ποτά και ελαφριά σνακ. Η πρόσβαση από την πόλη της Ζακύνθου είναι εύκολη με λεωφορείο, ταξί ή με το αυτοκίνητο. Ακολουθώντας τις πινακίδες στον κεντρικό δρόμο, θα στρίψτε αριστερά μετά από 11 χιλιόμετρα μετά το Αργάσι και πριν το Πόρτο Ρόμα.

Παραλία Τσιλιβλί Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Tsilivi Beach Zakinthos greektrips.grΠαραλία Τσιλιβλί (Γαλάζια Σημαία)

Παραλία Τσιλιβί είναι μια από τις πιο τουριστικές παραλίες του νησιού. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ζακύνθου. Είναι μια μεγάλη παραλία με χρυσή άμμο που κατηφορίζει ήπια στοκρυστάλλινο ζεστό νερό, καθιστώντας το ιδανικό για οικογένειες και παιδιά. Παντού υπάρχουν τουριστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις με θαλάσσια σπορ. Η νυχτερινή ζωή που προσφέρονται από τα μπαρ και νυχτερινά κέντρα στην περιοχή του Τσιλιβή είναι πολύ αξιόλογα και αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση στο το πολυσύχναστο θέρετρο του Λαγανά για μία πιο εξελιγμένη και ζωντανή νυχτερινή ζωή. Υπάρχει αφθονία δωματίων προς ενοικίαση στο Τσιλιβί όπου τα περισσότερα έχουν χτιστεί σε ήσυχες περιοχές, εξασφαλίζοντας σας έναν ήσυχο ύπνο σε περίπτωση που δεν είστε ξενύχτηδες. Το Τσιλιβί είναι μόλις 5 χλμ. από την πόλη της Ζακύνθου με συχνά δρομολόγια λεωφορείων από την πρωτεύουσα.

Παραλία Μακρύς Γιαλός Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Makris Gialos Beach Zakinthos greektrips.grΠαραλία Μακρύς Γιαλός

Ο Μακρύς Γιαλός βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και απέχει περίπου 25χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου. Είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Αυτή η μεγάλη παραλία αποτελείται από ένα μείγμα από άμμο και βότσαλα και η θάλασσα είναι τόσο όμορφη που φαίνεται να έχουν κλαπεί από μία εξωτική παραλία. Αυτή η παραλία δεν είναι οργανωμένη και δεν θεωρείται ως ο πλέον κατάλληλος προορισμός για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς τα νερά είναι βαθιά, αλλά είναι ιδανική για όσους αναζητούν την ηρεμία για να την απολαύσουν κάτω από τον ήλιο του καλοκαιριού. Από αυτή τη παραλία, υπάρχει πρόσβαση σε μικρές σπηλιές, κάτι που είναι προτεινόμενο για τους πιο περίεργους και περιπετειώδης.

Παραλία Πόρτο Λιμνιώνας Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Porto Limnionas Zakinthos greektrips.grΠαραλία Πόρτο Λιμνιώνας

Είναι ένα από τα πιο κρυφά σημεία του νησιού και ίσως γι ‘αυτό το λόγο να είναι από τις πιο όμορφες και άγριες ​​ολόκληρου του νησιού. Βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ζακύνθου κοντά στο χωριό του Αγ. Λέοντα. Η παραλία χαρακτηρίζεται από εκπληκτική ομορφιά, τα βάθη και τις σπηλιές της. Το Πόρτο Λιμνιώνας έχει πολύ βαθιά κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, ιδανικά για καταδύσεις. Δεν προσφέρει τουριστικές εγκαταστάσεις, γι ‘αυτό προτείνουμε να μην ξεχνάτε να παίρνετε μαζί σας νερό, για να σβήνετε τη δίψα σας και μια ομπρέλα, δεδομένου ότι, ακόμη κι αν είναι πλούσια σε βλάστηση, η ακτή φιόρθ υστερεί στο θέμα της σκιάς. Μπορείτε να απολαύσετε την ηλιοθεραπεία σας στις μεγάλες επίπεδες πέτρες που αντανακλούν το φως του ήλιου το καλοκαίρι. Περιπετειώδες δύτες μπορούν να απολαύσουν την εξερεύνηση των μικρών και μεγάλων σπηλιών που βρέθηκαν στον κόλπο, όμως θα σας συμβουλεύαμε να είστε προσεκτικοί και να μην καταδυθείτε πολύ βαθιά. Στην περιοχή υπάρχει μια ταβέρνα, σε κοντινή απόσταση (30 μ.), η οποία σερβίρει μια μεγάλη ποικιλία από τοπικά εδέσματα και φρέσκο ​​ψάρι σε λογικές τιμές. Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να περάσετε μέσα από το χωριό του Αγίου Λέοντα και από εκεί ακολουθώντας τις πινακίδες, φτάνετε στον δρόμο που κατηφορίζει προς τη θάλασσα και καταλήγει σε μια μικρή πλατεία, όπου μπορείτε να σταθμεύσετε. Από εκεί κατεβένετε λίγα σκαλοπάτια τα οποία είναι σκαλισμένα μέσα στο βράχο, και φτάνετε στην παραλία.

Παραλία Παχειά Άμμος Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Paxia Ammos Zakinthos greektrips.grΠαραλία Παχειά Άμμος

Η παχιά άμμος βρίσκεται 4-5 χιλιόμετρα δυτικά από το χωριό Γεράκι και περίπου 13 χιλιόμετρα βόρεια από την κύρια πόλη της Ζακύνθου. Είναι μια καλά οργανωμένη παραλία με όμορφη, μαλακή και χοντρή χρυσή άμμο που περιβάλλεται από κρυστάλλινα νερά. Στην παραλία αυτή θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες και πολλά θαλάσσια σπορ που την κάνουν ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Γύρω από την παραλία υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνες που προσφέρουν μια καλή ποικιλία από νόστιμα τοπικά και διεθνή πιάτα.

Παραλία Άγιος Σώστης Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος agios sostis zakinthos greektrips.grΠαραλία Άγιος Σώστης

Η παραλία του Άγιου Σώστη στη Ζάκυνθο βρίσκεται δίπλα στο διάσημο θέρετρο του Λαγανά. Η περιοχή οφείλει το όνομά της σε ένα μικρό νησάκι που βρίσκεται λίγα μέτρα από την παραλία το οποίο αποκόπηκε από την ηπειρωτική χώρα πριν από μερικούς αιώνες εξ’αιτίας ενός μεγάλου σεισμού. Σήμερα κάποιος μπορεί να φτάσει κολυμπώντας είτε από την πλησιέστερη ομώνυμη παραλία ή από μια ξύλινη γέφυρα η οποία τη νύχτα είναι φωτισμένη. Στο μικρό νησί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού βρίσκεται ένα δημοφιλές νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Ο Άγιος Σώστης με ρηχά, ζεστά νερά και ψιλή άμμο είναι ιδανική για οικογένειες και κυρίως για τα παιδιά. Είναι καλά εξοπλισμένα με ξαπλώστρες, ομπρέλες και άλλες εγκαταστάσεις για τους τουρίστες, όπως ταβέρνες κοντά στη θάλασσα και θαλάσσια σπορ. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να νοικιάσετε βάρκα και να επισκεφτείτε το νησί της χελώνας, το Μαραθονήσι. Οι παραδοσιακές ταβέρνες ακριβώς πάνω από τη θάλασσα και σερβίρουν μια μεγάλη ποικιλία από τοπικά πιάτα σε προσιτές τιμές και κάνουν αυτό το μέρος ιδανικό για την ημέρα αλλά και τη νύχτα με τα βραδινά γεύματα και ποτά δίπλα στη θάλασσα.

Παραλία Καμίνια Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος kaminia Zakinthos greektrips.grΠαραλία Καμίνια

H παραλία Καμίνια έχει πλούσια άμμο και καθαρά νερά και βρίσκεται ανάμεσα στο Βασιλικό και το Αργάσι. Ήσυχη παραλία με δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά για να τις χρησιμοποιήσετε πρέπει να αγοράσετε κάτι από το μπαρ. Επίσης υπάρχουν και άλλα beach bar και μια μικρή αγορά για να αγοράσετε όλα τα απαραίτητα πράγματα που μπορεί να χρειαστείτε. Σε αυτή την παραλία μπορείτε να απολαύσετε την όμορφη θέα στη θάλασσα σε ένα γραφικό και ήσυχο περιβάλλον μακριά από την πολυκοσμία και το θόρυβο της πόλης. Η πρόσβαση από την πόλη της Ζακύνθου είναι πολύ εύκολη με τουριστικά λεωφορεία, ταξί ή με το αυτοκίνητο.

Παραλία Πόρτο Ζόρο Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Porto Zoro Zakinthos greektrips.grΠαραλία Πόρτο Ζόρο

Είναι μια από τις παραλίες στο νότιο μέρος του νησιού και βρίσκεται 15 χλμ από την πόλη της Ζακύνθου. Πρόκειται για μια ανοργάνωτη αμμουδιά με κρυστάλλινα νερά. Στην περιοχή υπάρχουν λίγες ταβέρνες όπου θα βρείτε μόνο φρέσκο ​​ψάρι και παραδοσιακά πιάτα. Η πρόσβαση από την πόλη της Ζακύνθου είναι πολύ εύκολη με τουριστικά λεωφορεία, ταξί ή με το αυτοκίνητο και θα σας πάρει 20 λεπτά.

Παραλία Γέρακας Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος gerakas Zakinthos greektrips.grΠαραλία Γέρακας

Η εξαιρετική αμμώδης παραλία του Γέρακα βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού, λίγο πριν το ακρωτήριο Γεράκι. Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση 17 χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Ζακύνθου. Είναι γνωστή ως μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, λόγω της υπέροχης θέας και του ασυνήθιστου τοπίου της. Η μεγάλη αμμουδερή παραλία του Γέρακα, έχει υπέροχα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά που την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία, όπως συμβαίνει σχεδόν με όλες τις παραλίες του κόλπου του Λαγανά, προστατεύεται λόγω της παρουσίας της Caretta-Caretta και για το λόγο αυτό η πρόσβαση στην παραλία είναι απαγορευμένη μισή ώρα πριν τη δύση του ηλίου μέχρι και μισή ώρα μετά την αυγή. Στην παραλία δεν υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις. Για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο από τον οποίο περνάτε το Αργάσι, τον Βασιλικό και το Ξηροκάστελο και σε περίπου 7 χλμ. θα βρείτε το άγαλμα του Ρομά όπου και υπάρχει πινακίδα προς την παραλία.

Παραλία Πόρτο Ρώμα  Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Porto Roma Zakinthos greektrips.grΠαραλία Πόρτο Ρώμα

Η τελευταία από τις παραλίες των δυτικών ακτών, στο τέλος του Βασιλικού Χερσονήσου και 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Ζακύνθου. Η παραλία αυτή έχει χρυσή άμμο, ρηχά και ήρεμα νερά και είναι κατάλληλη για παιδιά. Στην περιοχή θα βρείτε ένα beach bar που προσφέρει αναψυκτικά και ελαφριά σνακ, και τρεις μικρές ταβέρνες για ένα καλό γεύμα. Η πρόσβαση από την πόλη της Ζακύνθου είναι εύκολη με λεωφορείο, ταξί ή με το αυτοκίνητο και είναι περίπου.

Παραλία Δάφνη dafni beach Zakinthos greektrips.grΠαραλία Δάφνη

Η παραλία Δάφνη βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και περίπου 20 χλμ από την πόλη της Ζακύνθου, κοντά στο χωριό Βασιλικό με θέα στον κόλπο του Λαγανά. Είναι μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, λόγω του αριθμού των φωλιών της Caretta-Caretta. Το μέρος αυτό προστατεύεται και γι’αυτό δεν υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις και θαλάσσια σπορ και σε μερικά σημεία έχει απαγορευτεί η πρόσβαση για τους επισκέπτες. Η πρόσβαση στην παραλία αυτή δεν είναι εύκολη αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο. Μπροστά από την παραλία της Δάφνης βρίσκεται το μικρό νησάκι Πελούζο. Μόνο έμπειροι κολυμβητές είναι δυνατό να το επισκεφτούν, καθώς η διάρκεια για να φτάσεις κολυμπόντας είναι περίπου 2 ώρες. Μία καλή εναλλακτική επιλογή είναι να πάτε με κανό. Και, φυσικά, θα ήταν καλύτερο να έχετε και παρέα μαζί σας. Διανυκτερεύσεις στο νησί δεν επιτρέπονται για λόγους προστασίας των θαλάσσιων χελωνών. Επίσης, στην περιοχή της παραλίας υπάρχουν μερικές παραδοσιακές ταβέρνες, που σερβίρουν μεγάλη ποικιλία από τοπικά πιάτα σε λογικές τιμές. Η πρόσβαση από την πόλη της Ζακύνθου είναι αρκετά εύκολη με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Πρέπει να είστε προσεκτικοί για τα τελευταία 2-3 χιλιομέτρων, που οδηγούν σε χωματόδρομο.

Παραλία Κρυονέρι Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος krioneri Zakinthos greektrips.grΠαραλία Κρυονέρι

Η παραλία Κρυονέρι είναι η παραλία της πόλης της Ζακύνθου, και απέχει ένα μόνο χιλιόμετρο από την πόλη. Η παραλία δεν είναι αμμώδης, αλλά έχει ρηχά νερά και είναι πολύ κοντά στην πόλη, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά δημοφιλής. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο Ναυτικός Όμιλος, γήπεδα τέννις και παιδική χαρά καθώς και κάποια κιόσκια για να προμηθευτείτε οτιδήποτε χρειαστείτε. Είναι εύκολο να πάτε περπατόντας ή οδηγόντας μιας και υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης.

Παραλία Μπούκα Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος bouka Zakinthos greektrips.grΠαραλία Μπούκα

Είναι μια μικρή αμμώδης παραλία με κρυστάλλινα νερά, κοντά στις καλύτερες γνωστές παραλίες του Τσιλιβί και του Τραγάκι και είναι μόλις 15 λεπτά μακριά από την πρωτεύουσα. Η Μπούκα είναι μια όμορφη παρθένα παραλία που παραμένει ήσυχη, είναι ιδανική για όσους αναζητούν ξεκούραση και χαλάρωση και για εκείνους που τους αρέσει να κάνουν ηλιοθεραπεία ή να κολυμπούν ήρεμα. Η θάλασσα είναι ρηχή, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η Μπούκα είναι μια μικρή ήσυχη περιοχή με γραφικό λιμανάκι. Αυτή η περιοχή έχει καταφέρει να κρατήσει τις Ελληνικές παραδόσεις και την ηρεμία παρά του ότι είναι κοντά στα πιο πολυκοσμικά θέρετρα του Τσιλιβί και Τραγάκι. Τρεις δρόμοι οδηγούν κάτω στην παραλία με εύκολη πρόσβαση.

Παραλία Άμπουλα Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος amboula zakinthos greektrips.grΠαραλία Άμπουλα

Η παραλία βρίσκεται 10 χλμ από την πόλη της Ζακύνθου στα βόρεια και περίπου 3 χλμ ανατολικά από το Τραγάκι. Πρόκειται για μια αμμουδερή παραλία με καταγάλανα νερά και βοτσαλάκια στην άκρη του νερού. Εκεί μπορείτε να βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες και πολλές εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές ταβέρνες που σερβίρουν μεγάλη ποικιλία από τοπικά πιάτα και φρέσκο ​​ψάρι. Αυτή η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη, καθώς βρίσκεται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου μεταξύ Αλυκών και Τσιλιβί.

Παραλία Αμούδι Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος amoudi zakinthos greektrips.grΠαραλία Αμούδι

Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του χωριού Γερακάρι και 13 χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη της Ζακύνθου. Υπάρχουν δύο υπέροχες αμμώδεις παραλίες που χωρίζονται από μία σειρά από μεγάλες πέτρες. Η νότια παραλία μακριά από το δρόμο είναι καλύτερη, αλλά ανάλογα με τις καταιγίδες, μπορεί να είναι γίνει στενή. Η παραλία είναι αμμώδης, ιδανική για παιδιά και τα νερά κρυστάλλινα. Υπάρχουν πηγές γλυκού νερού που καταλήγουν στην θάλασσα κάνοντας το νερό όχι και τόσο αλμυρό. Αυτή η παραλία είναι ιδανική για ήσυχες και ξεκούραστες ημέρες, δεδομένου ότι δεν είναι τόσο κοσμοπολίτικη σε σύγκριση με κάποιες από τις άλλες παραλίες στην περιοχή και προσφέρει την αίσθηση της γαλήνη. Η πρόσβαση από την πόλη της Ζακύνθου είναι πολύ εύκολη με τουριστικά λεωφορεία, ταξί ή με το αυτοκίνητο.

Παραλία Ξεχωριάτης Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος ksexoriatis Zakinthos greektrips.grΠαραλία Ξεχωριάτης

Η παραλία βρίσκεται μεταξύ Αλυκανά και Αμμούδι. Πρόκειται για μια απομονωμένη παραλία που είναι βραχώδη στις άκρες και αμμώδης στη μέση, το νερό είναι όμορφο, χρώματος μπλε που το καθιστά ιδανικό για κολύμπι. Δεν υπάρχουν πολλές τουριστικές εγκαταστάσεις όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ αλλά μπορείτε να βρείτε δύο σνακ μπαρ σε κοντινή απόσταση. Αυτή η μικρή αμμώδη παραλία με πυκνή βλάστηση είναι ιδανική για όσους αναζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση.

Παραλία Αλυκανάς Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Alikanas Beach zakinthos greektrips.grΠαραλία Αλυκανάς

Βρίσκεται δίπλα στις Αλυκές περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Ζακύνθου. Η παραλία έχει ψιλή άμμο και ρηχά καταγάλανα νερά καθιστώντας την ιδανική για όλη την οικογένεια. Η παραλία είναι πολύ καλά εξοπλισμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, και περιήγηση με βάρκα για να επισκεφτείτε το Ναυάγιο και τις Γαλάζιες Σπηλιές. Στην παραλία υπάρχουν εγκαταστάσεις για μια μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ και είναι ιδανική για ιστιοσανίδα, χάρη στις ευγενής υπεράκτιες αύρες. Μπαρ και εστιατόρια βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Ο κεντρικός δρόμος που διέρχεται από τον οικισμό βρίσκεται δίπλα στα εστιατόρια, μπαρ και τουριστικά καταστήματα.

Παραλία Ξύγκια Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Xigia Beach Zakinthos greektrips.grΠαραλία Ξύγκια

Είναι μια μικρή βοτσαλωτή παραλία η οποία βρίσκεται περίπου 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τις Αλυκές ακριβώς πάνω στον κεντρικό δρόμο προς Σκινάρι. Αυτή η παραλία είναι μοναδική για το νησί λόγω του νερού της, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θείο και φημολογείται ότι είναι καλό για το δέρμα, την αφαίρεση της κυτταρίτιδας, την ανακούφιση από την αρθρίτιδα και για άλλες μικρές παθήσεις. Το νερό βαθαίνει γρήγορα και είναι αρκετά βραχώδης κατά τόπους, γι’αυτό αν έχετε μικρά παιδιά, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη, μέχρι ένα σημείο πάνω από την παραλία. Υπάρχει ένας μικρός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων δίπλα στον κεντρικό δρόμο όπου θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας και μετά από μια εύκολη βόλτα στο δρόμο, θα φτάσετε σε αυτήν την υπέροχη ήσυχη παραλία. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στο δρόμο σας προς τα πίσω το μονοπάτι είναι ανηφορικό.

Παραλία Πόρτο Ρόξα Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Porto Roxa Beach Zakinthos greektrips.grΠαραλία Πόρτο Ρόξα

Το Πόρτο Ρόξα, είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο από το χωριό του Αγ. Λέοντα, που βρίσκεται σε απόσταση 32 χιλιομέτρων δυτικά από την πόλη της Ζακύνθου και λιγότερο από 1,5 χιλιόμετρα από το Πόρτο Λιμνιώνα. Είναι ένα μικρό φιόρδ, που σας προσφέρει τη δυνατότητα να κολυμπήσετε σε μια υπέροχη θάλασσα με κρυστάλλινα νερά. Σε αυτή την παραλία δεν υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις έτσι σας προτείνουμε να πάρετε μαζί σας ομπρέλα και νερό. Εάν θέλετε να γευματίσετε, το πιο κοντινό μέρος είναι ο Άγιος Λέων, όπου θα βρείτε μια μικρή παραδοσιακή ταβέρνα.

Παραλία Αργάσι Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Argassi Beach zakinthos greektrips.grΠαραλία Αργάσι

Το Αργάσι απέχει 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ζακύνθου και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα στο νησί. Είναι μια μεγάλη και οργανωμένη αμμώδη παραλία που εκτείνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα αθλητικών εγκαταστάσεων για θαλάσσια σπορ. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η παλιά γέφυρα στη θάλασσα που εκτείνεται σε βάθος περίπου 10 μέτρα από την ακτή. Το Αργάσι έχει αναπτυχθεί γύρω από την παραλία με αποτέλεσμα όλα να είναι δίπλα και εύκολα προσβάσιμα από την παραλία. Το Αργάσι είναι εύκολα προσβάσιμο και υπάρχουν χώροι στάθμευσης σε κοντινή απόσταση.

Μέρη που δεν πρέπει να ξεχάσετε & Προτάσεις

Εκδρομές με καραβάκια:
Αν επισκεφθείτε το μαγευτικό νησί της Ζακύνθου οι διακοπές σας δεν θα ήταν πλήρης χωρίς ένα από τα υπέροχα ταξίδια με το πλοίο στο Ναυάγιο, στις Γαλάζιες Σπηλιές. Υπάρχουν πολλές τουριστικές επιχειρήσεις που προσφέρουν μια ποικιλία από προσφορές για να ανακαλύψεις την Ζάκυνθο και να δεις τις ομορφιές αυτού του υπέροχου νησιού.

Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Ναυάγιο Zakynthos Zante Navagio greektrips.grΓια το Ναυάγιο

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το νησί της Ζακύνθου θα πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε και το Ναυάγιο. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Ζακύνθου, στο Δήμο Ελατίων. Αυτή η φανταστική παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα. Μπορείτε να πάρετε μια βάρκα από την πρωτεύουσα της Ζακύνθου, από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών ή από το Πόρτο Βρώμη. Τα πλοία από το Πόρτο Βρώμη προς Ναυάγιο αναχωρούν κάθε μία ώρα και η διάρκεια είναι περίπου 30 λεπτά. Για να απολαύσετε αυτή την εξωτική παραλία με τα τυρκουάζ νερά θα πρέπει να αποφύγετε τις ώρες αιχμής, έτσι ώστε να έχετε όλη την παραλία για πάρτυ σας.

 Γαλάζιες Σπηλιές Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος blue caves zakinthos greektrips.grΓια τις Γαλάζιες Σπηλιές

Οι περίφημες Γαλάζιες Σπηλιές είναι ένα άλλο τουριστικό αξιοθέατο που θα πρέπει να πάτε στις διακοπές σας σε αυτό το όμορφο νησί. Πολυάριθμες “Μπλε Σπηλιές “, βρίσκονται γύρω από το ακρωτήριο Σκινάρι, και είναι προσβάσιμες μόνο με μικρές βάρκες. Οι Ακτίνες του ηλίου που καταφέρνουν να εισέλθουν μέσα στις σπηλιές από ανοίγματα που βρίσκουν, αντανκλούν πάνω στα καταγάλανα νερά της θάλασσας, δημιουργώντας ενδιαφέροντα εφέ και χρώματα. Το Κερί βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού. Είναι ένα ορεινό χωριό και έχει ένα φάρο προς το νότο. Περιλαμβάνει μία πανοραμική θέα του νότιου τμήματος του Ιονίου. Ολόκληρη η δυτική ακτή, από το Κερί μέχρι το Σκινάρι, περιέχει πολλές ενδιαφέρουσες βραχώδεις σχηματισμούς.

Υπάρχουν μπλε σπηλιές σε τρία σημεία γύρω από το νησί:
Ακρωτήριο Σκινάρι – Οι Γαλάζιες Σπηλιές στο ακρωτήριο Σκινάρι, στη βόρεια άκρη του νησιού είναι οι πιο θεαματικές. Μπορείτε να βρείτε αρκετές βαρκούλες που προσφέρουν βόλτα στις σπηλιές από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, από το Μακρύ Γιαλό, από τις Αλυκές και από τον Αλυκανά. Επίσης μπορείτε να νοικιάσετε σκάφος από διάφορες επιχειρήσεις στον Αλυκανά για να επισκεφθείτε τις γαλάζιες σπηλιές και στη συνέχεια να περάσετε το απόγευμα σας εξερευνώντας την βόρειο-ανατολική καθώς θα γυρνάτε πίσω.

Λόφος Μπόχαλη Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Bochali Hill Zakinthos greektrips.grΛόφος Μπόχαλη

Ο λόφος Μπόχαλη πάνω από την πόλη της Ζακύνθου περιέχει ένα μικρό ενετικό κάστρο, και προσφέρει πανοραμική θέα πάνω από την πόλη. Ο λόφος του Στράνη, που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της Μπόχαλης, είναι ο τόπος όπου ο Διονύσιος Σολωμός, έγραψε τον εθνικός ύμνο της Ελλάδας.

Νησίδα Μαραθονήσι Τουριστικός Οδηγός, Ζάκυνθος Marathonisi Islet Zakinthos greektrips.grΝησίδα Μαραθονήσι

Το Μαραθονήσι (επίσης γνωστό ως “νησί της χελώνας», λόγω του το σχήματός του), είναι ένα νησάκι κοντά στην Λίμνη Κερίου. Είναι ένας μικρός παράδεισος, με τροπική βλάστηση, τιρκουάζ νερό στις παραλίες και θαλάσσιες σπηλιές. (για περισσότερες πληροφορίες δείτε παραπάνω)

Πως να φτάσετε στη Ζάκυνθο

Αεροπορικώς
Ζάκυνθος έχει ένα αεροδρόμιο (κωδικός αεροδρομίου ZTH), βρίσκεται προς το νότιο άκρο του νησιού, κοντά στα θέρετρα Λαγανά και Καλαμάκι, που εξυπηρετεί τόσο τις διεθνείς όσο και τις εσωτερικές πτήσεις. Σχεδόν όλες οι διεθνείς πτήσεις είναι charter πτήσεις από άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις κατά τη διάρκεια της περιόδου διακοπών του καλοκαιριού (Μάιος-Οκτώβριος). Οι πτήσεις εσωτερικού μεταξύ Ζακύνθου – Αθήνας και εκτελούνται από την αεροπορική εταιρεία Olympic Airlines και υπάρχουν συνήθως δύο πτήσεις την ημέρα. Η διάρκεια του ταξιδιού προς την Αθήνα είναι περίπου 1 ώρα. Τον Ιανουάριο του 2010, η Easyjet άρχισε να εκτελεί πτήσεις προς Ζάκυνθος από σχεδόν όλα τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με συμβατικά πλοία ή ταχύπλοα
Η Ζάκυνθος διαθέτει δρομολόγια με την Κυλλήνη. Η περιοχή έχει εξελιχθεί σε ένα διάσημο τουριστικό θέρετρο με κλαμπ, εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα. Δρομολόγια για Κεφαλονιά υπάρχουν από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού.

Με λεωφορείο
Η εθνική εταιρεία λεωφορείων (ΚΤΕΛ), εκτελεί δρομολόγια σε καθημερινή βάση από τις πόλεις Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.
Το ταξίδι Αθήνα – Κυλλήνη διαρκεί περίπου 4 ώρες και 30 λεπτά. Από την Κυλλήνη υπάρχει άμεση ανταπόκριση με φεριμπότ για Ζάκυνθο.

Μεταφορά εντός της Ζακύνθου

Δημόσιες συγκοινωνίες
Υπάρχουν λεωφορεία που πηγαίνουν στις πιο πολυσύχναστες περιοχές του νησιού. Ρωτήστε γύρω και κατευθείαν θα βρείτε τις πιο κοντινές στάσεις λεωφορείων. Ωστόσο, οι υπηρεσίες λεωφορείων στο νησί είναι λίγο σπάνιες και μερικές φορές αναξιόπιστες. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ταξί τα οποία δεν είναι πάρα πολύ ακριβά.

Με αυτοκίνητο
Ο καλύτερος τρόπος για να τριγυρίσετε στο νησί είναι με αυτοκίνητο. Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες γραφεία ενοικιάσεως στο νησί. Κατά προτίμηση νοικιάστε ένα αυτοκίνητο 4×4, διότι ορισμένα αξιοθέατα βρίσκονται έξω από τις κύριες οδούς. Προσοχή στην κατάσταση ορισμένων δρόμων. Οι μικρότεροι δρόμοι μπορεί να έχουν τρύπες και ακόμη και οι καλύτεροι δρόμοι μπορεί να είναι εξαιρετικά ολισθηροί. Επίσης, προσέχετε τους άλλους οδηγούς. Είναι αρκετά δύσκολο να χαθείτε καθώς το νησί είναι πολύ μικρό και οι περισσότεροι από τους δρόμους οδηγούν στην πόλη της Ζακύνθου ή στην πόλη Βολιμές στο νότιο άκρο του νησιού. Η Οδική σήμανση είναι σποραδική και μερικές πινακίδες είναι διγλωσσικές με αγγλικά και ελληνικά, ενώ άλλες είναι μόνο στα ελληνικά. Επίσης, προσέξτε για μηχανάκια, ιδίως στις κεντρικές τουριστικές περιοχές.

Με μηχανάκι
Τα Γραφεία ενοικίασης αφθονούν. Ωστόσο, με το σκούτερ μπορεί να είναι κάπως οδυνηρό να οδηγήσετε γύρω από το νησί, επειδή είναι πολύ ορεινό, και ίσως χρειαστεί να πάρετε κάτι με λίγο περισσότερη δύναμη.

Με ποδήλατο
Η ποδηλασία είναι ένας ευχάριστος τρόπος πλοήγησης στο νότιο και κεντρικό τμήμα του νησιού, αν και θα τα βρείτε σκούρα στα ανηφορικά σημεία του νησιού. Η ενοικίαση ποδηλάτων είναι διαθέσιμη σε όλες τις περιοχές του νησιού εκτώς από τις μικρές που δεν είναι και τόσο κοσμοπολίτικες και κοστίζει περίπου 4 μς 8 € ανά ημέρα και υπάρχουν και κάποιες εκπτώσεις. Στα ποδήλατα υπάρχουν ένα καλάθι και μια κλειδαριά, αλλά πολλά από τα καταστήματα ενοικίασης δεν παραχωρούν κράνη.

Χρήσιμα τηλέφωνα της Ζακύνθου

Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου (☎ +30 26950 22100)
Τουριστική Αστυνομία (☎ +30 26950 27367)
Γενικό Νοσοκομείο (☎ +30 26950 49111, +30 26950 49112, +30 26950 49113)
Κέντρο Πρώτων Βοηθειών (EKAB) (☎ +30 26950 23166)
Πυροσβεστική Υπηρεσία (☎ +30 26950 22161)
Λιμεναρχείο (☎ +30 26950 28117, +30 26950 28118)
Αεροδρόμιο Ζακύνθου (☎ +30 26950 28322)
Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” – Αθήνα (☎ +30 210 3531000)
Σταθμός Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) Ζάκυνθος (Filita Street 42) (☎ +30 26950 42656, +30 26950 22255)
Σταθμός Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) – Αθήνα (Κηφησού 100) (☎ +30 210 5129432, +30 210 5129432)
Ταξί – Λευκάδα (☎ +30 26950 48400)
There are no comments

Add yours

error: Content is protected !!