Αράχωβα Araxova Greece

Τουριστικός Οδηγός, Αράχωβα

Η Αράχωβα είναι μία ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 968 μέτρων. Ανήκει στο νομό Βοιωτίας και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ορεινούς προορισμούς στην Ελλάδα. με ένα μεγάλο αριθμό από ξενοδοχεία και ξενώνες διαφόρων κατηγοριών, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ που προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον επισκέπτη.

Αράχωβα Araxova GreeceΟ οικισμός της Αράχωβας βρίσκεται πάνω στην κύρια οδό που συνέδεε από την αρχαιότητα τους Δελφούς και την πεδιάδα της Άμφισσας με την Βοιωτία. Η θέση της αυτή, μόλις 12 χιλιόμετρα από τους Δελφούς και η κοντινή απόσταση από την Αθήνα βοήθησε στην ανάπτυξη της Αράχωβας σε μεγαλύτερο βαθμό από τα γειτονικά της μέρη.

Αράχωβα Araxova GreeceΑκόμη, πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής αποτέλεσε η δημιουργία των Χιονοδρομικών Κέντρων του Παρνασσού τα χιονοδρομικά κέντρα Φτερόλακα και Κελάρια όπου είναι δύο από τα γνωστότερα της Ελλάδας. Στην Αράχωβα θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε δραστηριότητες όπως, trekking και ποδήλατο βουνού μέσα σε πανέμορφα μονοπάτια αλλά και κατάβαση απότομων βράχων, μικρού και μεγάλου υψομέτρου με χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού.

Αράχωβα Araxova GreeceΟ κοσμοπολίτικος οικισμός της Αράχωβας συνδυάζει το άγριο μαγευτικό τοπίο, την απαράμιλλη θέα, το υγιεινό κλίμα, τα όμορφα χιονισμένα τοπία, τα χειμερινά σπορ, την έντονη νυχτερινή ζωή με την παράδοση και τους απλούς και φιλόξενους κατοίκους.

Μέρη που δεν πρέπει να χάσετε & Προτάσεις

Παρνασσός Χιονοδρομικό Parnassos XionodromikoΧιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού βρίσκεται είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας και λειτουργεί από τον Δεκέμβριο μέχρι τις αρχές Μαΐου κάθε έτους. Σήμερα λειτουργούν 13 αναβατήρες και διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και τρεις μίνι πίστες αρχαρίων όλων συνολικού μήκους περίπου 36 χιλιομέτρων. Περισσότερα…

Πως να φτάσετε στην Αράχωβα

Από την Βόρεια Ελλάδα για να επισκεφθείτε τον Παρνασσό, θα πρέπει από τη Λαμία να ακολουθήσετε την Εθνική Οδό προς την Αθήνα και περίπου στο 15ο χιλιόμετρο να στρίψετε δεξιά προς την Πάτρα και την Άμφισσα. Αφού διανήσετε περίπου 27 χιλιόμετρα θα στρίψετε αριστερά προς το χωριό Γραβιά και να κατευθυνθείτε προς τα χωριά Μαριολάτα, Λιλαία, Επτάλοφος που είναι μια διαδρομή 30 χιλιομέτρων. Περίπου 10 χιλίομετρα απο τον Επτάλοφο υπάρχει διασταύρωση προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού που απέχουν μόλις 10 χιλιόμετρα και την Αράχωβα, 15 χιλιόμετρα.

Από την Αθήνα για να επισκεφθείτε τον Παρνασσό θα πρέπει να ακολουθήσετε την διαδρομή Θήβα – Λιβαδειά – Αράχωβα.

Ενώ αν βρήσκεστε στη Δυτική Ελλάδα, θα πρέπει να ακολουθήσετε την διαδρομή Ναύπακτος – Ιτέα -Δελφοί – Αράχωβα. (Αν είστε στην Πελοπόννησο για να καταλήξετε στην Ναύπακτο θα πρέπει να περάσετε από τη ζεύξη Ρίου – Αντιρίου.

Χρήσιμα τηλέφωνα Αράχωβα

Δήμος Παρνασσού (☎ +30 22340 51434-6)
Αγροτικό Ιατρείο Πολύδροσου (☎ +30 22340 51217)
Αστυνομία Πολύδροσου (☎ +30 22340 51222)
Ταχυδρομείο Πολύδροσου (☎ +30 22340 51140)
Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού – Κελλαριά (☎ +30 26560-41393)
Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού – Φτερόλακκα (☎ +30 22340 22373)
Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού – Γεροντόβραχος (☎ +30 22670 31552)There are no comments

Add yours

error: Content is protected !!